info@carnivalnews.net

Audi e-tron – luokkansa markkinajohtaja maailmassa

Audi e-tron on luokkansa markkinajohtaja maailmassa. Audin ensimmäinen täyssähköinen sarjatuotantomalli nauttii suosiota sekä asiakkaiden että median keskuudessa ympäri maailmaa. Tästä todisteena ovat lukuisat palkinnot ja vertailutestit. Audi e-tron GT:n, Q4 e-tronin ja Q4 Sportback e-tronin avulla Audi suuntaa kohti sähköistä vuotta 2021.

Vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla Audi toimitti asiakkailleen ympäri maailmaa 17 641 e-tron-mallia, eli 86,8 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna – koronaviruspandemian hankaloittamasta markkinatilanteesta huolimatta. Audi on siis huomattavasti edellä kilpailijoitaan suurten täyssähköisten SUV:ien segmentissä ja e-tron on myös Euroopan myydyin sähköinen SUV.

Audi e-tron on erityisen suosittu Skandinaviassa. Sähköisen liikkumisen mallimaassa, Norjassa, se oli vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon myydyin automalli. Audi e-tronin osuus Norjaan toimitetuista Audi-malleista on jopa 92 %. Audi e-tronilla on merkittävä osuus myös Islantiin (93 %), Ruotsiin (12 %) ja Israeliin (14 %) toimitetuissa Audeissa. Yhdysvalloissa e-tronin myynti on kasvanut yli 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

”Audi e-tron on todellinen uuden suunnan näyttäjä, joka kertoo minkälainen on visiomme kestävästä ja edistyksellisestä premium-tason liikkumisesta. Ensimmäinen täyssähköinen SUV-mallimme yhdistää muotoilun, dynaamisen käsiteltävyyden sekä laadukkaan sisustuksen viimeisimpään teknologiaan – tuloksena on päästötöntä ajoa ilman kompromisseja. Audi e-tron merkitsee Audille uuden aikakauden alkua. Haluamme myös jatkaa tätä menestystarinaa, kertoi Audin myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Hildegard Wortmann.

Audi e-tronin valttikortteina nopea lataus ja pitkä toimintamatka

Audi e-tronin menestys perustuu pääosin sen käytettävyyteen jokapäiväisessä liikenteessä: tilavaan matkustamoon yhdistyy pitkä toimintamatka. Pidemmille matkoille soveltuu erinomaisesti e-tron Sportback 55, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 446 kilometriä (WLTP), sekä e-tron 55, jonka toimintamatka on noin 436 kilometriä (WLTP). Audi e-tron -kuljettajat hyötyvät myös nopeasta latauksesta jopa 150 kW:n teholla. Noin 110 kilometrin lisätoimintamatkaa varten latausaika on parhaimmillaan alle 10 minuuttia. Audi e-tron 55 latautuu 80 prosentin varaukseen noin puolessa tunnissa.

Audin e-tron-latauspalvelu tarjoaa lisäetuja jokapäiväiseen liikkumiseen. Premium-latauspalvelun avulla käytössä on yhdellä latauskortilla noin 155 000 julkista latauspistettä 25 eri maassa ja ulkomailla liikuttaessa auton voi ladata paikallisten ostoehtojen puitteissa ilman lisäkustannuksia. Arkea helpottavat myös myAudi-sovellus ja Audi-navigointijärjestelmä: reittisuunnitelman ja latauspisteiden lisäksi kuljettaja saa näytölle tiedon myös siitä, onko latauspiste sillä hetkellä käytettävissä.

Palkintoja useissa kategorioissa

Audi e-tron on voittanut lukuisia vertailutestejä ja palkintoja. Vuonna 2019 e-tron voitti yli kaksi kolmasosaa kaikista vertailutesteistä, joissa se oli mukana. Saksassa Auto Bild Allrad -lehden lukijat äänestivät e-tronin vuoden 2019 nelivetoautoksi hybridi- ja sähköautoluokassa. Audi e-tron voitti kultaisen ohjauspyörän suurten SUV-mallien luokassa, ohittaen myös kilpailijoiden polttomoottorilla varustetut mallit. Lisäksi e-tron voitti vuoden 2020 yritysauto -palkinnon luokassaan.

Audi e-tron on palkittu myös Saksan ulkopuolella: malli voitti äskettäin Yhdysvalloissa Wards 10 Best Interiors -palkinnon futuristisesta sisustuksestaan. Yhdysvaltalainen Green Car Reports valitsi Audi e-tronin parhaaksi auto-ostokseksi 2020. Audi e-tron vakuutti myös Yhdysvaltalaisen ajoneuvoturvallisuusorganisaation IIHS:n (Insurance Institute for Highway Safety) törmäystesteissä: e-tron on maailman ensimmäinen sähköauto, joka sai Top Safety Pick+ -palkinnon.

Audi e-tronin teknologiset innovaatiot ovat vakuuttaneet myös asiantuntijat. Audi voitti esimerkiksi SID:n (Society for Information Display) teollisuusalan tärkeimpiin kuuluvan Display Industry 2020 -palkinnon virtuaalisten ulkopeilien kehittämisestä. Myös asiakkaat ovat vastaanottaneet teknologian hyvin: kolmasosa ostajista on valinnut kamerapeilit autoonsa.

Sportback- ja S-mallit täydentävät menestystarinaa

Audin malliston sähköistyminen ei pysähdy e-troniin – vuoteen 2025 mennessä nähdään noin 20 uutta täyssähköautoa. Jo viime huhtikuussa perheeseen liittyi Audi e-tron Sportback ja äskettäin esitellyt S-versiot e-tronista ja e-tron Sportbackista muodostavat mallisarjan urheilullisen kärjen.

Lisää sähköä: lähtökuopissa huippuluokan sähköinen GT ja kaksi Q-mallia 

Menestys kannustaa kohti uusia tavoitteita. Audi Q4 e-tron -konsepti tarjosi 2019 Geneven kansainvälisen autonäyttelyn kävijöille esimakua merkin ensimmäisestä kompaktin kokoluokan sähköisestä SUV-mallista. Vuonna 2021 tuotantolinjalle saapuu myös SUV-coupé Q4 Sportback e-tron. Molemmat mallit ovat Audin täyssähköautostrategian kulmakiviä.

Seuraavaa huippuhetkeä odotetaan ensi vuonna: Audi tuo markkinoille e-tron GT:n, jonka tärkeimmät ominaisuudet ovat suorituskyky ja ilmeikäs muotoilu. Malli korostaa brändin urheilullisuutta ja jatkaa Audi e-tronien menestystarinaa yhdessä sähköisten Q-mallien kanssa.

Vastaa