info@carnivalnews.net

Audi e-tron 55 quattro saa lisää toimintamatkaa: mallivuoden 2019/2020 autoihin ohjelmistopäivitys

Audi e-tronin omistajat mallivuosista 2019/2020 eteenpäin voivat nyt nauttia pidentyneestä toimintamatkasta – uusi saatavilla oleva ohjelmistopäivitys pidentää autojen toimintamatkaa jopa 20 kilometriä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Audi ei rajoita tehokkuuden lisäyksiä vain uusiin malleihin, vaan myös parantaa jo olemassa olevien autojen tehokkuutta ja taloudellisuutta. Uusi ohjelmistopäivitys on nyt saatavilla ja se voidaan päivittää autoihin kaikissa Suomen Audi-merkkihuolloissa.

Samaan aikaan kun Audi e-tron Sportback sai ensiesittelynsä Audi toi markkinoille ensimmäisen teknologiapäivityksen, jolla ensimmäisen täyssähköisen mallisarjan autot saivat pidemmän toimintamatkan vuoden 2019 lopulla. Sen tuloksena nykyisen mallivuoden Audi e-tron 55 quattro -mallien toimintamatka on yhdellä latauksella jopa 433 kilometriä (WLTP). Akuston ja sähkömoottorin modifioinnin lisäksi ohjelmistopäivityksellä oli suuri merkitys toimintamatkan lisääntymisessä.

Nyt saataville tullut ohjelmistopäivitys parantaa myös jo olemassa olevien autojen tehokkuutta. Muiden parannusten lisäksi ohjelmistopäivitys kasvattaa mm. korkeajänniteakun käytettävissä olevaa kapasiteettia. Tämän seurauksen Audi e-tron 55 quattro -mallien 95 kWh:n akussa on nyt enemmän käytettävissä olevaa nettokapasiteettia – 86 kWh:n kapasiteetti on suoraan käytettävissä kasvaneeseen toimintamatkaan. Uusi ohjelmistopäivitys on saatavilla kaikkiin Audi e-tron 55 quattro -malleihin, jotka on valmistettu välillä syyskuun puoliväli 2018 (mallivuosi 2019) ja marraskuu 2019 (mallivuosi 2020), ja se on asennettavissa veloituksetta kaikissa Suomen Audi-merkkihuolloissa.

Tehokas moottorinhallinta, parantunut lämmönhallinta

Akkukapasiteetin lisäyksen lisäksi uusi ohjelmistopäivitys optimoi edessä sijaitsevan sähkömoottorin toimintaa. Normaalissa ajotilassa taka-akselilla sijaitseva sähkömoottori on vastuussa työntövoimasta. Parannetun tehokkuuden aikaansaamiseksi etuakselilla sijaitseva moottori on melkein täysin poiskytketty ja poissa käytöstä – ja vain silloin kun tarvitaan lisävoimaa molemmat sähkömoottorit ovat käytössä. Tämä toimintaperiaate tekee mahdolliseksi myös asynkronisen sähkömoottorikonseptin etujen yhä tehokkaamman hyödyntämisen kuten virrattoman toiminnan ilman sähköistä jarruhäviötä.

Tämän lisäksi ohjelmistopäivitys parantaa myös jäähdytystä. Erittäin joustava lämmönohjausjärjestelmä, joka sisältää neljä erillistä virtapiiriä, säätelee korkeajänniteakun komponenttien lämpötilaa yhä tehokkaammin. Ohjausjärjestelmän modifiointi teki mahdolliseksi vähentää jäähdytyspiirien virtausvolyymeja ja siten vähentää energiankulutusta.

Ekologista ja helppoa ajamista jokaiseen päivään

Audin ensimmäistä täyssähköautoa on valmistettu Audin hiilineutraalissa tehtaassa Brysselissä vuoden 2018 lopusta alkaen. Tämän vuoden keväällä sen myynti ylitti jo 100 000 myydyn kappaleen rajan. Norjassa Audi e-tron oli viime vuoden myydyin auto polttomoottoriautot mukaan lukien. Suomessa Audi e-tron oli viime vuoden kahdeksanneksi rekisteröidyin Audi-malli. Tänä vuonna tilastonousua on tullut kaksi sijaa ja tammi-marraskuussa 2021 se on kuudenneksi rekisteröidyin Audi-malli, 214 kappaleella.

Audi e-tronin menestys johtuu suurelta osin sen jokapäiväiseen käytettävyyteen. Sen lisäksi että se tarjoaa erinomaiset sisätilat ja erinomaista ajomukavuutta, Audi e-tron Sportback 55 quattron ja e-tron 55 quattron ratkaiseva tekijä on sen toimintamatka – sen jopa 442 kilometrin ja 433 kilometrin toimintamatka kattaa pidemmätkin ajomatkat yhdellä latauksella. Audi e-tron erottuu muista myös vakuuttavalla latausnopeudellaan. Ideaalitilanteessa Audi e-tronin erittäin nopea latauskapasiteetti antaa 110 kilometriä lisää hiukan alle kymmenessä minuutissa. Audi e-tron 55 quattro saavuttaa 80 % lataustason vain 30 minuutin latauksen jälkeen. Audi-asiakkaat voivat hyödyntää Audi e-tron Charging -palvelua ja valita latauspaikan yli 270 000 latauspisteestä 26 Euroopan maassa. Audi e-tron -reittisuunnittelija puolestaan näyttää tien lähimmälle latausasemalle. Järjestelmä avustaa kuljettajaa aikatauluttamalla tarvittavat lataustarpeet – myös silloin kun seuraava päätepysäkki on sen hetkisen toimintamatkan ulottumattomissa. Älykäs algoritmi laskee nopeimman reitin, ottaa huomioon liikennemäärät ja -ruuhkat ja muun liikenneinfon sekä kuljettajan ajotyylin, laskee kuinka kauan autonlataaminen kestää ja lisää nämä kokonaisajoaikaan.  

  • Uusi ohjelmistopäivitys saatavilla mallivuoden 2019/2020 Audi e-tron -malleihin
  • Veloitukseton päivitys kasvattaa akun tarjoamaa toimintamatkaa, vähentää sähkömoottorin häviöitä ja optimoi lämmönhallintaa
  • Päivitys on saatavilla yhteensä 34 000 Audi e-tron 55 quattro -malliversioon – toimintamatka lisääntyy jopa 20 kilometriä todellisissa ajo-olosuhteissa, vastaten noin 5% lisäystä

Trackbacks & Pings

Vastaa