info@carnivalnews.net

Alpine tulossa Suomeen

Maamme automarkkinat saavat upean lisän, kun jatkossa sähköautojen valmistukseen keskittyvä urheilullinen ja suorituskykyinen Alpine tulee täällä myyntiin. Renault-konsernin huippumerkki valmistaa nykyisin A110-urheiluautoa, ja on mukana mm. Formula 1-sarjassa. Kesäkuussa esitellään uusi sähkömoottorinen A290, joka on ensimmäinen Suomessa myytävä uuden ajan Alpine keväällä 2025.

Automaailmassa ikoniksi kasvanut ranskalainen Alpine perustettiin 70 vuotta sitten, ja ensimmäinen Renault 4CV -malliin perustunut urheilullinen auto valmistui seuraavana vuonna. Autourheilu on ollut koko Alpinen historian ajan sen kantava voima, sillä voittoja on tullut niin Le Mansin 24 tunnin kilpailusta kuin Monte Carlo -rallista. Alpine vastaa Renault Groupissa yhä edelleen kilpailutoiminnasta osallistuen mm. Formula 1 -sarjaan.

Alpinen historiaan kuuluu uskollisuus paikkakuntaan. Toiminta aloitettiin pienellä korjaamolla Pasteur Avenuella Dieppessä, Ranskassa. Alpinen suosio kasvoi nopeasti niin suureksi, että vuonna 1969 kysynnän tyydyttämiseksi tarvittiin oikea tehdas. Nykyisin toimitaan edelleen samassa paikassa, jossa on vuosien aikana tehty Alpinen lisäksi myös erilaisia Renault Sport -malleja.

Vuonna 2021 esiteltiin konsernin Renaulution-strategia, jossa Alpinelle annettiin asema innovatiivisena ja urheilullisiin autoihin keskittyvänä merkkinä. Alpine on siirtymässä valmistamaan ainoastaan sähköautoja. Tulossa on Dream Garage -kolmikko, jolla voi täyttää unelma-autotallin.

Kesäkuussa Le Mansin 24 tunnin kilpailun yhteydessä paljastetaan sähköisen unelma-autotallin ensimmäinen malli, Alpine A290, joka on pieni ja ketterä erittäin suorituskykyinen ”hot hatch”. Sitä seuraa urheilullinen crossover, jonka jälkeen vuorossa on täyssähköinen A110 urheiluauto. Tästä mallisto laajenee uraauurtavalla A110 pohjaisella roadster avomallilla ja legendaarisen A310 uudelleensyntymällä sähköisenä nelipaikkaisena urheiluautona. Vuosikymmenen vaihteessa myynnissä on seitsemän erilaista Alpinea.

Bassadone-konserniin kuuluvan, Dacia- ja Renault -merkkejä maahantuovan, Nordic Automotive Services Oy:n toimitusjohtaja Heikki Vuorinen on erittäin tyytyväinen voidessaan kertoa ilosanoman suomalaisille Alpinen ystäville: ”Lyhyesti sanon vain, tervetuloa Suomeen Alpine. Voimme nyt vahvistaa, että aloitamme Alpinen maahantuonnin keväällä 2025, samanaikaisesti A290 myynnin aloituksen kanssa. Monet suomalaiset tuntevat Alpinen historian ja moottoriurheilutaustan ja olemme saaneet tiedusteluja myynnin aloittamisesta. Tämä tulee siis varmasti hyvänä uutisena monille.”

Lisätietoja

Enemmän tietoa Alpinen Suomeen tulevista malleista ja niiden aikataulusta on odotettavissa myöhemmin. Ensimmäisenä julkaistaan tietoa A290-mallista tänään klo 13:30 alkaen. Linkki livetapahtumaan tässä https://events.alpinecars.com/en/. Nettisivullemme alpinecars.fi päivittyy viimeisimmät uutiset.

Trackbacks & Pings

Vastaa